אחסון חלב שאוב
רוב האמהות מקפידות על היגיינה אישית גבוהה, ושואבות ומאחסנות את החלב השאוב במקום נקי ובטוח. אמהות השואבות ומאחסנות את החלב השאוב שלהן במקום העבודה במקרר משותף, רושמות עליו את שמן או מכניסות אותו לתוך תיק כדי שלא ייחשב בטעות לחלב פרה. שינוע החלב מקירור נעשה בצידנית עם קרחומים קפואים. כדי שהחלב עצמו לא יקפא רצוי להפריד פיסית בינו לבין הקרחומים. חלב בשל המיועד לשימוש במהלך שמונת הימים הקרובים רצוי לאחסן במקרר בטמפרטורה קבועה של פחות מ-4 מעלות (Hands, UNICEF, 2006, Pardou 1994).
יש גרסאות שונות לגבי תקופות האחסון של חלב אם. אם יש לך שאלות כלשהן לגבי אחסון נכון של חלב אם, פני לרופא או ליועצת הנקה, או הקפידי על ההנחיות הבאות:
הנחיות לאחסון חלב אם
- חלב בשל לתינוקות בריאים ניתן להשאיר בטמפרטורת החדר (19-22 מעלות) למשך 6-10 שעות (Barge & Bull 1987)
- ניתן לאחסן חלב אם במקרר (4-10 מעלות) עד 72 שעות (משרד המידע הבריאותי של גרמניה, BZgA Stillen und Muttermichernahrung)ניתן לאחסן חלב אם במקרר (0-4 מעלות) עד שמונה ימים (Pardou 1994)אם יש לך מקרר עם דלת אחת ובו מדף הקפאה, ניתן לאחסן חלב אם במקפיא עד שבועיים (בגלל פתיחה וסגירה מתמדת של דלת המקפיא) (Breastfeeding Answer Book, LLLI 2003)
- אם יש לך מקרר עם שתי דלתות, המחולק למקרר ומקפיא, ניתן לאחסן חלב אם במקפיא במשך שלושה עד ארבעה חודשים (Breastfeeding Answer Book, LLLI 2003)
- אם יש לך ספק או חשש כלשהו לגבי החלב השאוב, אל תתני אותו לתינוק וזרקי אותו לפח
באיזה מכל להשתמש
חלב שאוב לקירור או להקפאה אפשר לאחסן בתוך:
למידע נוסף על שקיות לנסינו לאחסון חלב אם, לחצי כאן.
שקיות לנסינו לאחסון חלב אם הן סטריליות ומיוצרות מפוליסטירן בטוח לאחסון מזון. תהליך הייצור שלנו מאפשר לנו לייצר שקיות ברמה רפואית ללא שימוש בכימיקלים של תעשיית הפלסטיק ובכך למנוע חדירת חומרים העלולים להזיק לתינוקך אל החלב שלך. שקיות האחסון שלנו כוללות רוכסן כפול לסגירה בטוחה, ותגית רישום מחוץ לאזור המילוי כדי למנוע חירור השקית וזיהום החלב, כך שקל מאוד לרשום עליהן אפילו כשהן מלאות. השקיות מגיעות בחבילה דומה לאריזה של ממחטות נייר, כך שהן קלות לשליפה ולאחסון, ויש להן בסיס כפול המאפשר התרחבות והצבה בטוחה במקפיא.
- שקיות חלב להקפאה המיועדות לאחסון חלב אם
- לא מומלץ להשתמש בשקיות חד-פעמיות המיועדות להכנסה לבקבוק
איך לחמם את החלב
- השיטה הטובה ביותר היא הפשרה במקרר.
- אם דרוש חימום, יש לחמם תחת זרם מים חמימים.
- אל תביאי את טמפרטורת החלב לרתיחה.
- נערי בעדינות את החלב לפני בדיקת חומו. הניעור גם מפזר מחדש את תכולת השמנת בתוך החלב. (בזמן האחסון, החלב נפרד לשכבה מימית ושכבת שמנת). אל תנערי חזק מדי כי זה עלול להרוס חלק מהמרכיבים החיים בתוך חלב אם.
- אל תשתמשי בתנור מיקרו-גל לחימום חלב אם.
חלב מופשר
- אם החלב השאוב הוקפא והופשר בתוך המקרר, ניתן להחזיקו בקירור, מבלי לפתוח, עד 24 שעות נוספות לפני השימוש.
- אם החלב הופשר מחוץ למקרר, השתמשי בו בתוך ארבע שעות.